Expert avslöjar aborternas mörka sida
Advokaten Cristina Valverde avslöjar den gömda verkligheten bakom aborter.
Expert avslöjar aborternas mörka sida
Publicerades 2016-05-11

Till minne av ett ofött barn, av den Slovenska skulptören Martin Hudacek. Foto: Daniel Ibáñez / ACI Prensa.

Den gömda verkligheten. Sanningen om abort (Una realidad escondida. La verdad sobre el aborto) är en ny bok utgiven av den ecuadorianska advokaten Cristina Valverde.

Boken är baserad på en serie undersökningar som visar olika effekter som en kvinna måste genomgå vid en abort, och som det vanligen inte talas öppet om. Valverde har studerat på Universidad de Navarra (Spanien) och har en mastersexamen i katolska kyrkans sociallära och i kanonisk rätt vid Universidad Pontificia de Salamanca (Spanien).

Vid en nyligen gjord intervju med ACI Prensa, säger Valverde att ”sanningen om abort är att det alltid finns två offer. Den första är bebisen, som dör. Och den andra är kvinnan, eftersom aborten ofta skadar hennes fysiska och psykiska hälsa”. 

Idén att skriva boken fick hon efter att ha deltagit i den Internationella Rätt till liv-kongressen  (Congreso Internacional Provida) som genomfördes i Guayaquil (Ecuador) 2013. Hennes undersökningar resulterade i att hon samlade så mycket  information att hon slutligen kände att hon ”måste på något sätt få ut denna information till allmänheten för att människor skulle få se och veta vad som verkligen försiggår vid och efter en abort”.  “Jag fann en serie vetenskapliga studier gjorda inom psykiatrin och statistik från olika länder samt olika personer, ett material som jag använt som grund för boken”, säger hon.

Bland det material som Valverde hittade fanns bland annat studier som visar på att en abort ökar kvinnors risk att få bröstcancer med ca 50%. “Detta är en verklighet som jag upptäckte i en serie studier som är evidensbaserade och som man bara inte publicerar”, säger hon kritiskt. En annan av hennes upptäckter var att närmare 50 studier avslöjade att aborter ”ökar risken för framtida tidiga födslar med 30%”.

“Vi vet att det näst största skälet till barndödlighet beror just på för tidig födsel. Det vill säga att en kvinna som genomgår abort riskerar egentligen sina kommande barns liv”. 

Dessutom är en abort inte bara en fysisk risk för kvinnan, utan innebär också risker av annat slag. Abort, säger Valverde, framkallar också stora psykologiska men “som till exempel depression, ätstörningar, känslor av skuld och en oönskan att vilja se eller träffa gravida eller bebisar, samt självmordsförsök”. “Biverkningarna av en abort är en verklighet för de kvinnor som genomgår den, eftersom det är följden av den våldsamma död som deras barn i deras egen kropp utsatts för”, menar hon. 

För dessa negativa följder av en abort måste samhället kunna ge stöd så att kvinnorna kan komma över dessa trauman, menar Valverde, som beklagar att ”många kvinnor lever i dessa sviter efter en abort helt ensamma och i tystnad”.

Cristina Valverde varnar också för att kalla aborter för en ”kvinnas valmöjlighet att bestämma över sin kropp”, eftersom det egentligen handlar om ”en falsk varudeklaration” då bebisens liv inte får förväxlas med moderns kropp. Bebisen har från konceptionsögonblicket ett helt eget DNA, och är en helt från modern fristående person”. Hon citerar i samband med detta också en studie gjord av det chilenska institutet MELISA, som Valverde säger visar på att “65 procent av alla kvinnor övertalas att abortera, både av föräldrar eller av en man - så var är den där friheten att bestämma över sin egen kropp när över hälften blir övertalade?”

Den ecuadorianska advokaten understryker därmed att ”aborten frigör inte kvinnan, utan är bara ytterligare ett verktyg för att underkasta kvinnor nya bördor att bära. Det är, menar hon, ”bara en ny förtäckt form att tvinga kvinnor att underkasta sig”. 

Författarinnan till Den gömda verkligheten. Sanningen om abort är också kritisk till att männen osynliggörs i debatten, och påminner slutligen om att ”både mor och far har samma rättigheter när det gäller ett barn eftersom de båda är föräldrar till det”. Och hon fortsätter:

“Det finns även studier som visar på att männen också lider av vissa sidoeffekter av en abort”. Hon säger att studierna pekar på att ”män drabbas genom att konsumera mer alkohol och droger och att de inte kan ha stabila relationer till kvinnor samt att män kan drabbas av perioder av aggression och vrede”. 

Valverde säger vidare att hon som en del av sin insamling av undersökningar även ”läste många vittnesmål av kvinnor som hade varit utsatta för en våldtäkt och blivit gravida”. “Av dessa kvinnor var 100% av dem som valt att behålla barnet nöjda och menade att de gjort ett klokt beslut, samt att barnet hade gett dem ny lust och glädje i livet och styrka att gå framåt. Däremot hade de flesta av de kvinnor som valt abortera sagt att de inte ansåg det var en bra lösning och ett val som de inte skulle vilja rekommendera andra gå igenom”.


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler