Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Merkels Regering Fortfarande i Förnekelse - Morgonbladet

Utrikes - Tyskland
Merkels Regering Fortfarande i Förnekelse
Islamiska Staten tog på sig ansvaret för de 12 personers död som blev konsekvensen av att en lastbil kört in i en julmarknad i Berlin den 19e december. Attacken kan liknas vid den som inträffade den 14e juli i den franska staden Nice, samt otaliga bilramningar som ägt rum i Israel. Nu upplever européer det som israeler lever med varje dag.
Merkels Regering Fortfarande i Förnekelse
Publicerades 2017-01-11

Polisen överlägger vid platsen för lastbilsattacken den 19e december på en julmarknad i Berlin. (Bildkälla: RT videoskärmdump).

Måndagens terroristattack mot en julmarknad i Berlin dödade minst 12 personer och skadade 50 andra. Islamiska Staten tog på sig ansvaret för lastbilsattacken på rekommendation av al-Qaidatidningen Inspire. 

Attacken kan liknas vid den som inträffade den 14e juli i den franska staden Nice, samt otaliga bilramningar som ägt rum i Israel. Nu upplever européer de som israeler lever med varje dag.

Tidigare i år drabbades Tyskland av ett antal ISIS-inspirerade attacker och misslyckade terrorkomplotter. Trots att nästan alla förövare nyligen invandrat från Syrien eller Afghanistan har den tyska förbundskanslern Angela Merkel, som befinner sig mitt uppe i en omvalskampanj, hållit fast vid sitt påstående att det "inte finns något samband" mellan terrorattackerna i landet och den okontrollerade massinvandringen från arabiska och muslimska områden.

Innan valåret vill Merkel och hennes koalitionspartners också undvika ännu ett sexuellt massöverfall – i Köln.

Borgmästaren i Köln, Henriette Reker, stör salt i såren genom att planera en stor föreställning på stadens huvudtorg på den kommande nyårsaftonen. Efter att den noggrant skylts under ett år kommer brottsplatsen nu lysas upp av staden som en del av en multimedia-föreställning.

"Staden har meddelat sina planer om en spektakulär multimedia-föreställning på området som omger den berömda gotiska katedralen i närheten av tågstationen", rapporterade man vid den statliga nyhetssändningen Deutsche Welle.

"Köln kommer att sända ut positiva bilder till världen", säger stadens borgmästare. Det skattefinansierade spektaklet har döpts till "Time Drifts Cologne". "Ljuskonstnären" som leder föreställningen, Philipp Geist, anser att förra årets brottsplats är "en fantastisk plats för en konstinstallation".

Av de beräknade två tusen enbart muslimska män som våldtog, överföll och rånade fler än 1200 kvinnor går nästan alla fria. Ralf Jäger, inrikesminister i Nordrhein-Westfalen, medgav nyligen att "de flesta av fallen kommer att förbli olösta".

Ett beräknat antal på 1800 poliser kommer att vara i tjänst i Köln på nyårsafton, jämfört med de 140 som sattes in förra året. Barrikader har rests i stadens centrum för att hålla folkmassans flöde kontrollerat. Kravallstaket har satts in i stadens historiska katedral och det närliggande området.

Polisen kommer att bemanna observationsplatser och bevaka folkmassan från helikoptrar, och även gruppera ridande poliser samt sex bepansrade fordon för upploppskontroll. "Det kommer inte sparas på något", försäkrade borgmästaren. I ett viktigt valår vill regeringen försvara staden till den sista skattekronan.

Men även innan den kan möta något ordentligt angrepp tyder Merkels förstärkning på allvarliga brister.

Bara några dagar före nyårsafton utfärdade polisunionen i den östra förbundsstaten Thüringen i östra Tyskland ett öppet brev där de beskrev hur lagen och ordningen håller på att raseras som resultat av de ökande invandrarbrotten. "[Ni] överger oss i ett helt och hållet hjälplöst tillstånd till en övermäktig kraft... Men vad är det som förändras? Inget. Istället får man en känsla av uteblivet intresse."

De tyska medierna och politikerna är ovilliga att erkänna den bristande lagen och ordningen som resultat av den ökande invandrarbrottsvågen, och ger sig istället på budbäraren.

Deras senaste måltavla är chefen för den tyska polisunionen, Reiner Wendt. Wendts brott, efter ett antal våldtäktsbrott under december, var att tala sanning. "Brottslingarna utnyttjar de öppna gränserna", sade han.

Ralf Stegner, vice partiledare för Socialdemokraterna (SPD) och ivrig supporter av Merkels "Refugees Welcome"-policy, fördömde Wendts uttalande som "så politiskt vidrigt och dumt det bara kan bli".

Wendt har också attackerats för att ha ifrågasatt de tyska domstolarnas sedvanliga silkehandske-behandling av våldsamma och kriminella "flyktingar". Sven Rebehn, ordförande vid den tyska domarassociationen, kallade Wendt för "den tyska inrikespolitikens Donald Trump" – vilket tydligen är den största förolämpningen en tysk liberal kan komma på nuförtiden.

Merkels regering kan förvandla Kölns centrum till ett ogenomträngligt fort under en eller två dagar, men hotet kommer inte försvinna. Problemet ligger i Ruhrområdet som omger Köln. "Har utlänska klaner förvandlat Ruhrområdet till en no-go-zon?" frågar Tysklands ledande nyhetstidning, Die Welt, bara några dagar innan nyårsafton.

Under tiden rapporterades det att representanter från den arabiska samhällsgruppen sagt till polisen i Ruhrområdet att "polisen kommer inte vinna ett krig mot oss eftersom vi är för många".

Förbundskansler Merkel, Tysklands styrande elit och media kan fortsätta hålla god min inför den okontrollerade massinvandringen från arabiska och muslimska områden, eller tysta ned nyhetsrapporteringen om invandrarbrott, men de kan inte önska bort landets försämrade lag- och ordningstillstånd.

Som den desperate vädjan från polisunionen visar har Merkels regering bestämt sig för att ignorera de brottsbekämpande myndigheternas belägenhet, i alla fall tills vidare. Det bör vara uppenbart även för en oengagerad iakttagare att hennes regering fortfarande inte bryr sig om offren för den egna misslyckade "flyktingpolicyn". Tyskland verkar vara på väg mot ännu ett svårt år.

Vijeta Uniyal 

Vijeta Uniyal är en indisk nyhetsanalytiker som är baserad i Europa.

 

Publicerad med rättigheter från Gatestone


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler