Utrikes - England
Storbritannien uppmanas att ompröva stödet till palestinska skolor som lär ut hat
Scener av unga palestinier som firar förra söndagens terrorattack i Jerusalem har lett till en uppmaning att Storbritannien skall ompröva sin finansiering av Västbanken och Gazas skolor som lär ut hat mot judar och israeler.
Storbritannien uppmanas att ompröva stödet till palestinska skolor som lär ut hat
Publicerades 2017-02-14

 

Efter terrorattentatet då en lastbil dödade fyra israeler och skadade 13, cirkulerade bilder på palestinska ungdomar som delade ut godis och deltog i fest rallyn. Fyrverkerier skjöts  i Jabel Mukaber, terroristernas hem i stadsdelen i östra Jerusalem.

David Bedein  hävdar att lärare vid flera FN och UK-stödda skolor i östra Jerusalem också organiserade evenemang för att fira terrorattacken. Han sade att det finns “ett stort behov av en översyn i Storbritanniens politik” gentemot skolor, som “genomför en läroplan med krigs hjärntvätt “. Storbritannien är den tredje största bidragsgivaren till UNRWA, som förvaltar flera skolor på Västbanken och Gaza.

Centrum för Främre Orienten Policy Research (CNEPR) presenterade i förra veckan vid Knesset en fördjupad rapport om extremism som lärs ut i UNWRA klassrum, med fokus på de läroböcker som används.

“Är brittiska tjänstemän så blinda att de aldrig har ögnat igenom en lärobok som utfärdats av den palestinska myndigheten och sedan används av UNRWA ?,” frågade Mr Bedein…. alla parlamentsledamöter och brittiska beslutsfattarna borde vara upprörda!”

“När vi gick till skolan i Shuafat [i Jerusalem] fanns där ett plakat som tackade den brittiska regeringen. Om den brittiska regeringen finansierar denna skola, så borde det vara rimligt att också kontrollera utbildning som sker där. ”

En talesman för avdelningen för internationell utveckling svarade: “Storbritannien tolererar inte läromedel som främjar våld eller intolerans och vi förväntar partners att ha robusta kvalitetssäkringssystem för att identifiera och ta bort olämpligt innehåll.”Vi följer regelbundet partners arbete med att se till att dessa system fungerar och kommer att vidta åtgärder om de inte är det.”

En halv miljon palestinska barn på Västbanken, Gaza och Jerusalem studerar i FN: s skolor.

Arnon Groiss, en av de forskare som analyserat de palestinska läroböcker för CNEPR, sade att de innehåller en allmän demonisering av israeler och judar, att Israel är frånvarande från kartor; att böckerna presenterar alla israeler som ockupanter; och det fanns inget erkännande att vissa platser i Israel som är helig för judar.

Dr Groiss  medgav att det också finns brister i israelisk utbildning, men sade att skillnaden är att på den palestinska sidan finns det ingenting som kan mildra de kritiska synpunkter.

Mr Bedein sa: “UNWRA är en anhängare till värderingar för FN och om den använder en lärobok som eliminerar en FN-stat, är detta olämpligt.”

Christopher Gunness, talesman för UNRWA, minimerade ner problemet, insisterade att “ett robust program för mänskliga rättigheter, tolerans och icke-våldsamma konflikter” genomförts i alla skolor.

Han medgav att UNWRA är begränsad till att använda PAs läroplan eftersom det har beslutat att undervisa i linje med riktlinjerna för sitt “värdland” och anser att “ett FN-organ inte kan agera ensidigt i denna fråga genom att ersätta  läroplanen”.Gunness hävdade att PAs böcker inte innebär några problem, med hänvisning till en USA-finansierad  studie 2013 som intygat att den är “avsaknad av uppvigling till terrorism och ingen förekomst av avhumanisering av” andra “.”

Dr Groiss hävdar att den presenterat förvrängda slutsatser eftersom den inte är fullständig utan handplockade ut valda texter.

Herr Bedein är dock inte nöjd med den brittiska avstängningen för finansieringen till UNWRA. Han sade: “Om Storbritannien eller någon annan västerländsk nation skulle skära ner finansiering, skulle länder såsom Qatar omedelbart bidra med ersättnings pengar.”

Israel Behind The News

 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler