Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Palestinska skolböcker visar inte Israel - Morgonbladet

Utrikes - mellanöstern
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Publicerades 2017-02-01

En israelisk utredning av de skolböcker som används av FN-drivna skolor på Västbanken befanns konsekvent avlegalisera och demonisera staten Israel.

Dessa läroböcker skrivna av den palestinska undervisningsministeriet -används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Västbanken .

Dock är det mest chockerande upptäckten att FN: s skolor inte lär palestinska barn att erkänna Israel som ett land, inte gällande 1947 gränser; inte några gränser alls.

Om unga palestinier inte tror att staten Israel har rätt att existera, så beror det åtminstone delvis på deras läroböcker och de människor som skriver dem, enligt den senaste undersökningen från israeliska forskare.

I själva verket, de nya läroböcker undersökta nyligen av Center for Near East Policy Research anser inte ens att staten Israel existerar i någon form. Området på kartor där Israel bör finnas är i stället märkta som “Palestina.”

Dessa läroböcker – skrivna av det palestinska ministeriet för utbildning – används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Judeen och Samarien, rapporterade Ynet på tisdag.

Judar och sionism är genomgående misskrediterade . Texter beskriver att sionismen var en kolonial rörelse som syftade till att driva araberna från deras land.

I enlighet med Unescos uppfattning om historia, är den gamla judiska kopplingen till landet Israel, och Jerusalem i synnerhet, helt ignorerad. Palestinska barn kommer inte att lära sig något som helst angående platser som Kosel, (Västra muren) Maaras Hamachpelah (Patriarkernas platser)eller Kever Rochel ( Rakels grav) från dessa böcker.

Istället får barnen lära sig att dessa platser alla är muslimska heliga platser, som judarna försöker illegitimt att ta kontroll över och gör falska påståenden på att äga.

Omskrivning av historien berör även händelser som kan vara besvärande för araber, såsom de arabiska massakrar på judar i 1929 i Tzefas, Chevron och Jerushalajim. Detta kallas “al Buraq revolt” och presenteras vara utförda för att hindra judarna från att erövra och ockupera dessa heliga ställen. Över 130 judar mördades av sina arabiska grannar under dessa massakrer, men från dessa läroböcker får de palestinska studenterna inte vet sanningen.

Hebreiska och judiska ortnamn har strukits. I ett fall har en bild av ett märke som användes under den brittiska obligatoriska perioden vilken skrevs på hebreiska, engelska och arabiska nu visats med endast de engelska och arabiska bokstäver, de hebreiska bokstäverna har raderats.

Till höger, alla tre språk som ingår i den ursprungliga stämpeln. Till vänster den stämpel som används i palestinska läroböcker, helt raderad från hebreiska.

Även Tel Aviv kallas inte Tel Aviv, men “Tel al-Rabia.” Ordet al-Rabia betyder  ”Vår” på arabiska.

Detta är bara den senaste av många avslöjanden om fördärvlig propaganda som får passera som utbildning i den palestinska myndigheten. Hetsen i palestinska läroböcker är välkänd och dokumenterad. Palestinske presidenten Mahmoud Abbas har talats vid i frågan flera gånger, och har gått med på att vara en del av en gemensam israelisk-US-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker. Även om PA har gått med på att delta i en gemensam israelisk-amerikanska-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker, så har kommittén ännu inte träffats.

UNRWAs skolor har tidigare bevisligen använts som Hamas vapen förråd under Operation Skydds Edge.

Forskningen genomfördes av Centrum för Near East Policy Research, (Israel Behind the News) och publicerades mindre än två veckor efter det att FN: s säkerhetsråds resolution förklarat konstruktion och bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem olagligt.

Forskningen presenterades av Dr Arnon Gross, som översatt böckerna, och Dr Ronni Shaked från Harry Truman Research Institute vid Hebrew University i Jerusalem.

 Hamodia Staff, Elior Levy, och Eitan Goldstein, Israel TodayPublicerad med rättigheter av Israel Today 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler