Krönika - Bechir Rabani
Bryt samtidens egoistiska ytlighetsanda!
Det skuldbaserade finanssystemet är ett av många symtom på att vi glömt bort vad som egentligen är viktigt i livet.
Bryt samtidens egoistiska ytlighetsanda!
Publicerades 2017-02-25

Det skuldbaserade finanssystemet påverkar inte enbart det ekonomiska läget. Anledningen till att många idag inte ser problemet med finanssystemet är pga att på ytan så matar detta systemet successivt folket med små falska belöningar och förhoppningar. Helt plötsligt har folket ”råd” med saker man bara kunnat drömma om.

Idag sitter folk med miljonvillor, lyxbilar, märkeskläder och annat ytligt nonsens som idag betraktas som status. Det är inte många människor som jag har sprungit på som faktiskt äger något av det de skyltar med.

Mycket ofta är det kopplat till stora lån som är uppdelade på ett längre sikt för att ge en känsla av ”äh det löser sig, bara 500-1000kr i månaden”. Det är just denna känsla som är så farlig och förblindade.

Det är just den känslan som inbillar sinnet att man kan skjuta ifrån sig problemen och klarar man inte att betala så löser det sig alltid för det är en strunt summa.

Många sitter idag i hus som de inte ens äger, i många fall nöjer man sig med att enbart betala räntan. Här kommer samma tankemönster in igen ”huset kostar 5 milj, inte lönt att amortera, bättre att enbart betala ränta och på så viss ha råd med annat kul”.

På samma sätt lurar man in folk till abonnemang och andra avtal, den här lilla summan som har en skugga av enorma avgifter och räntor bakom sig. Människor idag använder samma logik som när man läser privatägda nyheter, man nöjer sig med ytan av det som visas. Nämligen det som kan bekräfta ens egna ha-begär eller känslan av att man har rätt.

Samtidigt som allt detta vansinnet balanseras på ett enda ben, nämligen jobbet man går till varje dag.

Skulle samhället råka ut för fler kriser och folket förlorar sina jobb så kommer alla pelare att rasa som dominobrickor och först då kommer man att få känna på finanssystemets kedjor.

Alla bekvämligheter vi är bortskämda med har gjort folket slappa och ignoranta, man orkar helt enkelt inte att fördjupa sig eller att använda sunt förnuft.

I detta express samhälle vi lever i, där allt handlar om att imponera och glänsa finns det ingen tid för förnuft. Snabba-nyheter, snabba slutsatser, snabba svar, snabbmat, snabba förhållanden etc. hets hets hets.

Det som är så imponerande är hur systemet är konstruerat. Det första många gör efter gymnasiet är att binda sig till studielån. Du formas genom skolorna efter utvald ”kunskap”, där många vansinnes ideologier har lyckats infektera skolsystemet.

När du väl är klar så måste du hitta din roll i samhället, vilket betyder att du måste hålla dig i spåret av allt du lärt dig. Börjar du ifrågasätta el gå emot strömmen så kan du bli utfryst el uthängd. Vilket kommer resultera till att du är skuldsatt utan inkomst. Du måste vara trogen systemet för att kunna få ta del av det.

Du hålls i spåret genom att hela tiden känna att du är skyldig systemet något. Detta berg av skulder byggs på ju längre in i livet du kommer. Till slut har du inga andra alternativ än att lyda och tycka saker du inte ens tror på och den enda fria världen du kan yttra dig på blir bakom en anonym profil på internet, än så länge.

Även media ser till att uppmuntra detta beetende. Givetvis, eftersom median ägs av samma finansfamiljer som gynnas av finanssystemet. Den som tror annat har huvudet i röven.

Därför mycket ofta el nästan dagligen på valfri Bonnier/Schibsted media så kommer ni att få se uppmuntran till sex, konsumtion, ytligheter och karriär-hets. Samtidigt som man glorifierar kända personer till Gudalik nivå. Det är helt absurt hur mycket människor idag avgudar personer på scen eller gubbar i kostym.

Detta har lett till att människan idag strävar efter att hela tiden vilja vara någon annan än sig själv.

Tillsammans med media har man lyckats forma om hela samhällsstrukturen och attityden hos folket. Idag handlar allt om egot och konsumtion vilket i sin tur leder till att folket utvecklar ett enorm ha-begär, kosta vad det kosta. Har man inte råd så delar man upp, tar lån och skuldsätter sig upp över öronen, allt för att impa på samhället att man har lyckats.

Folk är redo att kliva över lik för att göra karriär, vilket resulterar i en enorm falskhet och olika typer av fasader för att kunna spela ut varandra. Man ska synas och höras och syns man inte drar man till med allt möjligt för att få känna doften av bekräftelse.

Hela samhället har idag förvandlats till ett enda bekräftelsesökande, konsumerande och sexuellt-skadat tomt skal. Lever man inte upp till detta så bryter man ihop och vänder sig till läkemedelsbolagen.

Samma bolag som ägs av samma finansfamiljer som startade denna snöbollen från första början.

Tyvärr har detta lett till att denna symptom har smugit sig in bland barnen, vilket resulterar i ett destruktivt beetende i tidig ålder. Där de växer upp empatilösa och hagalna beroende av läkemedel med alla möjliga hittepå diagnoser för att lägga skulden på barnen och inte på samhällsstrukturen i sig.

Föräldrarna är lika knäppa och självupptagna med selfies och sociala medier, i bästa fall använder man barnet som en julgran och pyntar upp på bilder. Det är resultatet när man fokuserar på egot och inte på hjärtat.

Vi lever i en mycket kall tid gällande känslor och medmänsklighet. Ingen lägger märke till folkhälsan idag pga allt annat som händer runt om oss. Folkhälsan är snart på botten och vi lär se fler självmord, attentat, mentala utbrott osv.

Ansvaret ligger på er som är föräldrar, ni skapar framtiden och ni kan förändra framtiden.

Godmorgon Sverige!

Bechir Rabani 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler