Utrikes - Mellanöstern
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
Efter ‘Operation Protective Edge’ (Israel-Gaza konflikten sommaren 2014 ) uttrycker människor från alla samhällsskikt i Israel sin oro över de terrortunnlar som grävs av Hamas och även den ökande militära närvaron av Hamas i Gaza. Det här utgör ett hot mot hela civilbefolkningen i södra Israel.
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
Publicerades 2017-07-30

Efter vapenvilan i augusti 2014 insisterade Israel på en stark övervakning av konstruktionsmaterial som importeras till Gaza för att säkerställa att det inte skulle användas för terrorändamål.

En talesperson för COGAT (samordnaren för myndigheternas verksamhet i territorierna) tog upp komplexiteten i frågan, och säger att ”Fram tills nu, har över 100,000 bostäder reparerats, tusentals har byggts och hundratals internationella projekt har startats till förmån för befolkningen i Gaza.”

Hon noterade också att IDF skyddar Israel i denna situation, genom att säkerställa att leveranser bistår rehabilitering av Gaza och är tillåtna endast efter omfattande säkerhetsövervakning utförd av FN och Israel.

I detta sammanhang har Israel i tillsammans med USA, tillåtit UNRWA (FN: s hjälporganisation för palestinaflyktingar i Mellanöstern) att styra leveranser som går in i Gaza. UNRWA kontrollerar nu effektivt cementimporten in i Gaza, som anländer i UNRWA-märkta lastbilar.

UNSCO:s  (FN: s särskilda samordnare för fredsprocessen i Mellanöstern) pressinformationstjänsteman, Murad Bakri, bekräftade att cementen verkligen levereras via UNRWA till Gaza.

UNRWA har en viktig roll att spela i Gaza: 80% av de 1,7 miljoner invånarna i Gaza lever faktiskt i UNRWA:s flyktingläger, som definieras som “tillfälliga” boendeformer för ättlingar till arabiska flyktingar från 1948. De förblir i UNRWA:s anläggningar enligt vad de tror är FN: s löfte om ”rätten att återvända” till arabiska byar som fanns före kriget.

Trots humanitära avsikter, kontrolleras UNRWA i Gaza fortfarande av Hamas.
Cement till UNRWA betyder att det hamnar hos Hamas.

UNRWA skolor fungerar ofta som militära träningsläger som förbereder 50,000 palestinska arabiska barn för att genomföra militära aktiviteter med Hamas militära gren, koordinerade med UNRWA: s skolor.

UNRWA har antagit den nya läroplanen från Palestinska Myndigheten (PA) som indoktrinerar den nya generationen att leva och dö för ”rätten att återvända” – med vapenmakt – till byar och städer förlorade till Israel 1948, legitimerande våld i denna strävan.

I mars publicerade Center for Near East Policy Research sin 7: e korta dokumentärfilm som skildrar uppvigling och militärutbildning som sker i samarbete med UNRWA: s skolor. Hamas inflytande i UNRWA: s skolor i Gaza har gjort det möjligt för Hamas att utbilda unga barn från 11 års ålder inom tekniken att hantera alla former av tunga vapen ([1]).

Center for Near East Policy Research har länge dokumenterat förekomsten av Al-Kutla al-Islamiya – en officiell gren av Hamas – som öppet verkar i UNRWA: s skolor i Gaza ([2]).

Administratörernas Union i UNRWA föll i Hamas händer i det fackliga valet 1999.

I varje fackligt val i UNRWA sedan dess har Hamas stärkt sitt fäste i facket, vilket skapar en situation där Hamas kontrollerar alla medel och förnödenheter som skickas till UNRWA i Gaza ([3]).

I februari medgav UNRWA att de behållit en viktig facklig ledare från Hamas i sin personal, Dr. Suhail al-Hindi. Han har varit ordförande i föreningen för palestinska arbetare i UNRWA sedan 2012.

Han arbetar som rektor för en UNRWA-grundskola. COGAT bekräftar att “Suheil Ahmad Hassan al-Hindi har framträtt som en av de som utvalts för medlemskap i Hamas politbytå [vilka regerar i Gaza]”.
I mars erkände UNRWA att Mohamed al-Jamassi chefen för Engineering Department (tekniska fakulteten) vid UNRWA också valdes in i Hamas politbyrå.

MK Dr. Anat Berko från politiska partiet Likud, en akademisk expert på terroristbekämpning, varnade för att ”Det står klart för alla att en del av cementen används inom tunnelindustrin och restaureringen av Hamas, snarare än rehabilitering av Gaza.

UNRWA är ett organ som bildats av FN fast det kontrolleras av Hamas, vars anläggningar användes för att skjuta raketer mot israeler under ’Operation Protective Edge’. Israel försöker separera befolkningens i Gaza från Hamas genom att ge humanitärt bistånd till sina medborgare, vilket tyvärr också tjänar Hamas.”

MK Haim Jelin från politiska partiet “Yesh Atid”, före detta regional borgmästare i de judiska jordbrukssamhällena i närheten av Gaza, bekräftade att UNRWA, som kontrolleras av Hamas, faktiskt övervakar flödet av cement till Gaza.

Med Jelin’s egna ord, ”Under Israelisk kontroll, överförs cement till Gazaremsan för UNRWA-projekt och för att reparera skadade bostäder.” Jelin tillade att ”På grund av bristen på cement i Gazaremsan , säljs cementen till höga priser till rika människor, och en del av det skickas till Hamas, som använder den bland annat för att bygga tunnlar.”

Den amerikanska regeringen är fortfarande den största bidragsgivaren till UNRWA,. De bidrar med 400 miljoner dollar av UNWRA’s budget på 1,2 miljarder dollar. Amerikansk lag förbjuder anslag till någon myndighet som anställer medlemmar ur Hamas, eller betecknas av USA som en utländsk terroristorganisation (FTO).

GAO, (General Accounting Office) i USA: s regering, gör nu en egen oberoende utredning av terrorkopplingarna mellan UNRWA och Hamas.

Frågan kvarstår : Är samarbetet mellan UNRWA och Hamas i Gaza på GAO’s agenda?

I en tid när Trump-administrationen överväger omfattande nedskärningar till olika FN-organ, kan tidpunkten för GAO’s utredning inte vara bättre.

 David Bedein och Amram Sherby

Källa: Israel Behind the News


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler