Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.
Sveriges nya instabilitet
Publicerades 2017-10-11

Att svenska badhus idag är associerade med våldtäkt och sexuella övergrepp var någonting otänkbart innan migrationskrisen inträffade 2015. Bild: Kallbadhuset i Varberg. (Henrik Johansson/Flickr)

Nyligen så skrev Boston Globes Astead W. Herndon en artikel där han kritiserade det sätt som USA:s president Donald Trump samlade underlag for sina uttalanden och förslag. Medan det i grunden stämmer att politiker inte borde förlita sig endast på medier, så är Herndons förminskning av problemen i Sverige i bästa fall oärligt.

Om man nämner problem i Sverige som är relaterade till migration så är det viktigt att beskriva vad som verkligen händer. Tyvärr så har Sveriges flyktingpolitik gjort Sverige mindre tryggt. 2015 så tog Sverige emot 163 000 asylsökande. Samma år så tog USA emot 70 000 asylsökande. Sverige har däremot en befolkning på 10 miljoner invånare medan USA har ungefär 323 miljoner invånare.

Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande. Skulle det ha hotat USA:s säkerhet att ta emot 5,2 miljoner nya asylsökande under ett år? Förmodligen. Och det är vad som hände i Sverige.

USA har redan en sträng granskningsprocess för asylsökande, men Sverige har en usel granskningsprocess som förbättras långsamt.

Dessutom så har regeringen gett Rättsmedicinalverket i uppdrag att genomföra åldersbedömningar eftersom många ensamkommande "flyktingbarn" ljuger om sin ålder när de kommer till Sverige. Dessa åldersbedömningar görs efter begäran från Migrationsverket och efter samtycke från den asylsökande personen. I mars så började Rättsmedicinalverket genomföra dessa åldersbedömningar.

När Rättsmedicinalverket rapporterade om sin verksamhet den 4:e september så visade det sig att i 83 procent av fallen så var den asylsökande person som man undersökt inte minderårig, utan 18 år eller äldre.

Problemet med att asylsökande ljuger om sin ålder är att dessa vuxna personer med okänd bakgrund har skickats till grundskolor och gymnasier med barn och placerats i olika hem där det finns barn. Sveriges liberala migrationspolitik har underminerat tryggheten för svenska barn.

Som en konsekvens av migrationskrisen så har Sverige sedan 2015 varit tvungen att införa gränskontroller. Denna aktivitet tillsammans med avvisningar/utvisningar av illegala migranter och våldsamheter vid asylboenden har krävt stora delar av polisens resurser. I en sammanställning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap publicerade i juni 2016 så visade det sig att endast 11 procent av bränderna vid asylboenden var anlagda utifrån.

Poliskrisen har resulterat i att fler kommuner får anlita privata säkerhetsbolag. Våren 2017 skickade Sveriges Radio ut en enkät till Sveriges 290 kommuner. 200 svarade och av dessa så menade 140 att deras kostnader för ordningsvakter och väktare hade ökat, och av dessa 140, så hade 35 svarat att kostnaderna ökat på grund av det man upplever som en brist på poliser.

2005 så antog Sverige en ny lag mot sexualbrott, som resulterade i att begreppet våldtäkt i lagens mening vidgades. 2013 utvidgades lagen ytterligare för att omfatta de fall där brottsoffer har reagerat med passivitet.

Medan ökningen av anmälda våldtäkter inte borde tolkas som att det pågår en våldtäktsepidemi i Sverige, så rapporterade SVT i juni 2017 att under drygt ett år har 15 ensamkommande pojkar från Afghanistan dömts för gruppvåldtäkter på andra pojkar i Sverige. I en rapport som Polismyndigheten publicerade 2016, som berör sexuella ofredanden, så menar polisen att:

"I de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige."

I samma rapport kan man också läsa att:

"Samtliga utredningar i Stockholm och Kalmar från 2014 och 2015 har lagts ned på grund av svårigheter med identifiering eller bristande bevis."

Ännu en skrämmande uppgift är att i 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar.

Kartläggningen omfattar perioden 2011 till 2016 och rör drygt tio tusen anmälda brott avseende sexuella ofredanden.

Självklart ska man kritisera artiklar som överdriver otryggheten i Sverige, men det är lika fel att förminska hur massinvandringen har skapat en otrygg situation för kvinnor, speciellt i badhus, simhallar och gym.

Att Sverige inte har lyckats sköta migrationspolitiken ordentligt och att det finns förutsättningar för konflikt är inte något som alternativa medier eller Donald Trump hittar på. Nästan en femtedel, 18 procent, av Sveriges befolkning är idag utrikes födda. På samma gång så var arbetslösheten i juli 2017 3,9 procent bland personer födda i Sverige, medan arbetslösheten bland utrikes födda var 21,8 procent.

Denna skillnad skapar konflikter inom det svenska samhället som inte borde negligeras. Anledningen till att många invandrare inte får jobb i Sverige är för att en person ofta behöver vara högutbildad för att få ett jobb i Sverige.

De som kommer till Sverige genom asylinvandring är helt enkelt inte utbildade nog för att möta arbetsmarknadens behov. Den fråga som uppstår är: Hur mycket asylinvandring kan Sverige hantera innan utgifterna blir för stora och de sociala problemen blir för tunga?

Boston Globe gör ett misstag när man förminskar den enorma kris som Sverige genomgår just nu.

Att svenska badhus idag är associerade med våldtäkt och sexuella ofredanden var något som var otänkbart innan migrationskrisen 2015. Både Boston Globe och alternativa medier borde hålla sig till fakta och statistik.

Nima Gholam Ali Pour

Nima Gholam Ali Pour är ersättare i Malmö stads kommunfullmäktige och engagerad i tankesmedjor som arbetar med Mellanöstern. Han är också redaktör för den socialkonservativa nättidningen Situation Malmö. Gholam Ali Pour är författare till boken "Därför är mångkultur förtryck".


Publicerat med rättigheter från Gatestone


                           
Annons:


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden


Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.

Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.


Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.
Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.

Insändare
De verkliga monstren
De verkliga monstren
De som utifrån sin politiska agenda förstör människor är de verkliga monstren, hävdar Gullan Malmquist.


Granskning - Sverige
Sverige: Ett statsförfall?
Sverige: Ett statsförfall?
Svenska staten kämpar på ett orwelliskt sätt mot de svenska medborgare som pekar på de uppenbara problemen som migrationspolitiken orsakar menar Judith Bergman i denna granskning av svensk immigrationspolitik.