Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Abortspecialist strypte bebis som föddes levande medan sköterskorna stod och tittade på.
Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Publicerades 2015-10-01

 

Notera att detta är en del i en serie på engelska om hur bebisar ibland föds levande vid misslyckade aborter och sedan mördas eller lämnas att dö. Det som skrivs i artikeln är ingen nyhet, men det händer med jämna mellanrum också här i Sverige att aborterade barn föds levande.

 

(LiveActionNews.org) – 1977 var abort laglig i hela landet under hela graviditetens nio månader. När en gynekolog berättade för tonåringen “Mary W” att hon var 28 veckor gången, föreslog han henne att hon skulle lämna bort sitt barn för adoption, eftersom få läkare i området var villiga att utföra aborter så sent i graviditeten.

Men Mary var beslutsam och hon lyckades finna en abortspecialist – Dr. William Baxter Waddill. Den 2 mars 1977 kom Mary till Westminster Community Hospital för en saltlösningsabort.

Saltlösningsaborter utförs sällan idag på grund av faran för modern och sannolikheten för en levande födsel, men på 1970 och 1980-talet var de mycket vanliga. Abortmetoden användes generellt för att avsluta graviditeter mot slutet av en sexmånaders graviditetsperiod.

I en saltlösningsabort injiceras en frätande lösning i en kvinnas livmoder. Den bränner och förgiftar långsamt bebisen, och sedan går kvinnan igenom födseln av en vanligtvis död bebis.

Abortspecialisten injicerade saltlösningen och lämnade sedan rummet, lämnandes sköterskorna att se efter Mary. Det var vanligt att abortläkare injicerade patienterna med saltlösning för att sedan lämna rummet, tvingandes sköterskorna att bära det emotionella traumat av abortproceduren och göra sig av med de döda bebisarna. Men i det här fallet födde modern ett flickebarn på 1,13 kg.

Först insåg inte sköterskan att barnet fortfarande levde. Hon klämde navelsträngen som vanligt och placerade barnet i en spann för att ta flickan till det patologiska labbet. Sedan började barnet röra sig och gråta. Sköterskorna samlades runt barnet.

Osäkra på vad de skulle göra kallade de på sin chef, som ringde hem till Dr. Waddill. Mary hade inte fått veta att hennes barn hade fötts levande – den nyfödde hade tagits bort ifrån henne i en flygande fläng innan hon hade insett vad som hade hänt.  

Allt detta vittnades det om i målet.

Medan sköterskorna väntade på att Dr. Waddill skulle anlända, tvättade de bebisen, sög ut slam ur svaljet för att hjälpa henne att andas, förde henne till sjukvårdsavdelningen och lade henne i “isolette”. En neonatal ICU-sköterska började ta sig an barnet och uppmätte en hjärtfrekvens på 88 slag i minuten. Enligt the American Heart Association så är en ideal hjärtfrekvens för nyfödda 140 slag i minuten.

Men för tidigt födda bebisar har ofta en lägra hjärtfrekvens, och många av dem överlever.

När Dr. Waddill anlände till kliniken var han arg. Han rapporterades ha kört ut alla sjuksköterskor ur rummet och ringde ett telefonsamtal till en annan läkare, Dr. Ronald Cornelson. Lagen sade vid den tiden att två läkare behövde vara närvarande för att dödförklara ett för tidigt fött barn. Telefonsamtalet mellan läkarna spelades in och användes som bevisföring i rätten. Enligt inspelningen hade Waddill sagt:

“Om vi berättar samma historia kommer vi inte att få några problem. … Så länge vi står tillsammans kan ingen komma med anklagelser någonstans ifrån. … Börja inte slingra dig. Tala bara om för dem precis som vi har diskuterat. Säg bara att du gick in, det fanns ingen hjärtverksamhet och du gick.”

Dr. Cornelson sade senare att han trodde att barnet var närmare 31 veckor gammalt än 28 veckor. Han hörde Waddill säga, “Ledsen att jag blandar in dig i den här röran, vi hade en bebis som överlevde en saltlösningsabort, och den kan inte leva!”  

Dr. Waddill begärde kaliumklorid för att injicera i bebisens hjärta för att stoppa hjärtverksamheten. Dr. Cornelson hindrade sköterskan från att hämta det. Waddill diskuterade sedan om att kasta barnet i en hink med vatten. Dr. Cornelsen vittnade:

Jag sade, “varför inte bara lämna barnet ifred?” Waddill sade, “Det här barnet kan inte leva, eller så blir det en stor röra.”

Till sist började Waddill strypa barnet i full åsyn av Cornelson och sköterskorna. Ingen stoppade honom. Han citerades, “Det här barnet vill inte sluta andas!”

När barnet senare obducerades visade det sig att barnet hade andats i minst 30 minuter. Det fanns blåmärken på hennes hals som visade på strypning.

Dr. Waddill hamnade i rättegång. Trots att obduktionen visade att bebisen hade strypts och att ett antal människor hade bevittnat det, avfärdades åtalet efter två ogiltigförklarade rättegångar. Han straffades aldrig för att ha strypt bebisen. Han fick ingen reprimand på något sätt.

Han förlorade inte sin medicinska licens. Han fortsatte att utföra aborter, och från år 2000 arbetade han vid abortklinikkedjan the Family Planning Associates’. Han och kliniken han arbetade för godkändes till och med av the National Abortion Federation, en organisation som påstått godkänner endast de bästa inrättningarna.

(För övrigt, trots det faktum att Family Planning Associates har blivit godkänd av NAF, så har minst 12 kvinnor dött på deras kliniker, och de har blivit stämda vid många tillfällen.)

Kunde den lilla flickan ha överlevt om hon inte hade blivit strypt? På 1970-talet var neonatalvården inte så utvecklad som den är idag. På 1990-talet överlevde över 90 procent av barnen födda i 27:e veckan. Denna siffra är ännu högre idag.

Statistik från 1970-talet är svårt att hitta, men enligt en artikel i The Sydney Morning Herald så hade dessa bebisar en 71-procentig överlevnadschans om de fick medicinsk vård snabbt. Så det är möjligt – om än inte troligt – att flickebarnet kunde ha överlevt om hon hade fortsatt behandlats i en ICU.

Författare: Sarah Terzo

Översättare: Roger M. Klang


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler