Morgonbladet får en ny medarbetare!
Ledare av André Juthe
Morgonbladet får en ny medarbetare!
Publicerades 2015-06-03

Morgonbladet är en nystartad tidning. Vi är under ständig utveckling och eftersträvar att hela tiden bli bättre och bättre för att ge dig som läsare en så välgrundad bild av omvärlden som möjligt.

Vi vill också ge dig kvalitativa analyser och granskningar. Vi söker därför hela tiden kompetenta skribenter för att ge dig som läsare det bästa av det bästa.

Vi står på de svagas sida och vill kritiskt granska makteliten och människofientliga ideologier som t.ex. nazism och den fortfarande alltför utbredda kommunismen.

Det betyder att det alltid finns en strid att utkämpa mot rasism och diskriminering - en kamp för mänskliga rättigheter, människovärde och för att se varje människa som det hon i verkligheten är, en medlem i den stora familj som mänskligheten utgör.

 Vänstern (i ”vänstern” räknar jag nu in hela det politiskt korrekta maktetablissemanget och alla som resonerar utifrån postmoderna premisser, oavsett om de ser sig själva som vänster eller inte) är och kommer alltid att vara en ideologi byggd på lösan sand.

 För vänstern är fraserna det viktiga, för oss verkligheten. För vänstern är det viktig att 'raser' inte finns, för att människor med olika etnisk bakgrund ska kunna vara lika mycket värda. För oss har ras ingen betydelse för människovärdet.

 För vänstern är det viktigt att det inte finns skillnader mellan könen och att synbara skillnader är en genuskonstruktion, för att män och kvinnor ska kunna vara lika mycket värda. För oss spelar inte kön någon roll för människovärdet.

 Skulle vänstern få som den ville skulle det inte finnas skillnader överhuvudtaget. För oss har sådant ingen som helst betydelse – vår värdegrund kräver inte att människor måste vara lika för att vara ha samma absoluta människovärde.

Vi anser det snarare nedvärderande att påstå vi måste vara lika för att vara lika värda. Dessutom är det helt verklighetsfrånvänt – för vi är inte lika. Vi är alla olika även om vi också har mycket gemensamt.

Varför säger man att man gillar olika samtidigt som man implicit utgår ifrån att vi måste vara lika för att ha samma absoluta människovärde? Vi har en fast värdegrund att stå på till skillnad från vänsteretablissemanget. Våra värden är baserade på vad vi är – människor – oavsett kön, eller olika ras eller någon annan godtycklig gruppindelning.

Vi har nu fått glädjen att presentera ny medarbetare till Morgonbladet – Nikomemus Ungh. Nikodemus har kandidatexamen inom huvudämnena filosofi, statskunskap och socialt arbete och har därutöver läst historia, religionshistoria och juridik.

Nikodemus är idag skribent på tankesmedjan Ludwig von Mises-institutet i Sverige som verkar inom den Österrikiska ekonomiska skolan och libertariansk idédebatt. Innan dess, för mer än fem år sedan, skrev Nikodemus i olika nationalistiska skrifter i syfte att försvara traditionella västerländska värden mot kulturradikala och postmoderna teorier.

Idag har Nikodemus övergett nationalismen och försvarar alla människors lika värde mot bakgrund av den klassiskt kristna-humanistiska traditionen och den kristna personalismen. Nikodemus insåg att postmodernismen är ett luftslott och sökte något fastare, men hamnade tyvärr i ett annat dike.

Naturligtvis finns det en sund aspekt på nationalism, att älska sitt land och sina landsmän är naturligt för varje sunt tänkande människa. Men en sund nationalism är inkluderande, den inbjuder människor med annan kulturell bakgrund att bli en del av gemenskap en och är öppen och välkomnande för andra.

Tyvärr finns det som bekant många varianter av nationalism som inte alls är bra, där nationalismen leder till att man är fientlig mot eller exkluderar andra människor. 

Men Nikodemus lämnade allt sådant bakom sig för flera år sedan, tar kraftfullt avstånd från främlingsfientliga idéer och står nu på samma fasta grund som Morgonbladet.

 Hur passande är det därför inte att hans första kolumn här handlar om just människovärde? Läsaren får del av Nikodemus första text för Morgonbladet här. Morgonbladet önskar dig god läsning.

 André Juthe 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler