Home    

Anställd på Migrationsverket misstänkt för människosmuggling

En kvinna som arbetar på Migrationsverket i Mellansverige har blvit avstängd sedan svensk polis informerade arbetsgivaren om att nederländsk polis gripit henne rapporterar DN. Hon satt anhållen mellan 7 och 10 september, misstänkt för människosmuggling, men hade återgått till arbetet den 14 efter ett par veckors ledighet.

Informationen ledde till omedelbar avstängning utan lön, eftersom ärendet gäller allvarlig brottslighet och hennes närvaro innebär en allvarlig säkerhetsrisk så länge misstanken består.

– Det är oerhört allvarligt om en tjänsteman på Migrationsverket misstänks för människosmuggling, och det är försvårande att hon inte informerat sin chef om misstankarna, konstaterar regionchef Magnus Rodin, som nu väntar på vad polisutredningen kommer fram till.

Tidigare har samma kvinna anmälts till Personalansvarsnämnden för flera fall av felaktig handläggning av viseringsärenden. Det ledde till att Rodin begärde att hon skulle avskedas eftersom "förtroendet för henne" är förbrukat, men ärendet är ännu inte avgjort.

Enligt Guna Graufelds vid Migrationsverkets presstjänst ser man alltid mycket allvarligt på anklagelser om korruption och brottslighet, eftersom man vill upprätthålla allmänhetens förtroende.


Maria Andersson 
Comments