Home    

Insändare: Varför KD inte står för kristna värderingar


Pekka Mellergård har i två debattartiklar i tidningen Dagen (14/10 och 27/10) menat att KD inte längre står för "kristen människosyn och etik". Ebba Busch Thor och Per Landgren har svarat på den första artikeln (21/10).  


Att KD numera ställer sig bakom den nuvarande abortlagstiftningen, som möjliggör att ca 100 små ofödda människor dödas varje dag i vårt land, året runt (dessutom på skattebetalarnas bekostnad), är ett himmelsskriande svek mot människovärdet. Att påstå sig stå för kristen etik med en sådan politik är hyckleri. Att man numera dessutom ställer sig bakom HBTQ-agendan är förstås även det ett drastiskt avsteg från kristen etik. Mellergård har därmed rätt i att KD förlorat sin förankring i kristen etik, men när han ska exemplifiera träffar han inte på något sätt sakens kärna. Han nämner KD:s agerande kring DÖ, "Nato-entusiasmen, förslag om tillfälliga uppehållstillstånd för flyktingar, budgetnedskärningar avseende miljöpolitiska åtgärder eller sänkning av bensinskatter samtidigt som klimathoten blir allt påtagligare."


I alla dessa frågor kan kristna inta olika ståndpunkter, men inte så när det gäller det industriella dödandet av de allra minsta i vårt land. Det är symptomatiskt att när en kristen debattör diskuterar KD:s avsteg från kristen etik med två ledande KD-företrädare så nämns inte de två tydligaste exemplen: frågorna om abort och homosexualitet. KD kommer aldrig att hitta tillbaka till sin ursprungliga linje när inte ens kritikerna pekar på vad saken handlar om. 


 


Lars Borgström, styrelseledamot Kristna Värdepartiet


 
Comments