Home    

Debatt: Pride handlar inte om mänskliga rättigheter

 

Ebba Busch Thor har som förste KD-ledare tackat ja till att gå med i Pride-paraden. Vi ser på det beslutet med sorg. Efter den ofattbara tragedin i Orlando är det naturligt att vilja uttrycka sitt stöd för människorna inom HBTQ-rörelsen och att starkt markera för alla människors lika värde. Det är dock mycket tveksamt om ett deltagande i pride-evenemanget är det rätta sättet att fullfölja denna goda intention.

Priderörelsen är inte en människorättsrörelse, utan snarare ett uttryck för en långt driven sexualpolitik – inte sällan vulgär och pornografisk till sin natur – som syftar till att bryta ner eller relativisera alla traditionella gränser runt sexualiteten och familjen. Man driver denna agenda genom att hänvisa till påstådda rättigheter. Men det är exempelvis ingen mänsklig rättighet att få omdefiniera äktenskapet, eller att få adoptera barn. Tyvärr tycks Ebba Busch Thor ha köpt propagandan att HBTQ-rörelsen i första hand handlar om mänskliga rättigheter.

Låt oss göra tankeexperimentet att 50 sverigedemokrater skulle mördas i ett attentat. Skulle Busch Thor delta i en SD-marsch under SD:s partisymbol för att visa sitt stöd för dessa personers människovärde? Vi tror inte det. Det skulle finnas bättre sätt att uttrycka deltagande och sympati för offren i en sådan situation.

Rimligtvis borde tron på alla människors oändliga värde oavsett ras, kön, ålder, funktionshinder eller sexualitet kunna poängteras utan att man deltar i ett arrangemang som går på tvärs mot allt vad KD tidigare stått för. Tyvärr tyder Busch Thors val att delta i Pride på att KD förlorat ytterligare en bit av sin själ, och att man tagit ännu ett steg bort från de värden som tidigare varit en odiskutabel grund för partiet.


Mats Selander ordf och talesperson
André Juthe vice ordf och talesperson
Annette Westöö 2 vice ordf och talesperson
Kristna Värdepartiet
Comments