Home    

Journalist avstängd efter att ha ifrågasatt Clintons hälsotillstånd

Journalisten David Seaman skrev nyligen artiklar för nyhetssajten Huffington Post där han behandlade frågan om presidentkandidaten Hillary Clintons hälsotillstånd. Clinton gör förvånansvärt sällan oredigerade framträdanden i media vilket har lett till ifråsaättanden av hennes fysiska och mentala mående. Seaman länkade i en av artiklarna till en Youtube-video som bl.a. visar hur Clinton under en intervju får vad som påstås vara ett krampanfall. I videon, som har haft mer än 3,5 miljoner visningar, hävdas också att Clinton fortfarande lider svårt av följdverkningar av den blodpropp som hon drabbades av 2012. 


I söndags (28/8) laddade Seaman upp en egen video på Youtube där han berättar om hur hans journalistiska verksamhet motarbetats av den egna arbetsgivaren. Huffington Post har, enligt Seamans berättelse, skyndsamt tagit bort hans artiklar om Clintons hälsa från nätet, samt utan förvarning avstängt Seaman från hans användarkonto. En märkbart skakad Seaman berättar att han aldrig tidigare i sin journalistiska karriär utsatts för en sådan behandling. I videon säger Seaman uttryckligen att han är rädd, och betonar också att han inte är självmordsbenägen, deprimerad eller "klumpig", och att tittaren får dra sina egna slutsatser om han skulle "halka i duschen" de närmaste dagarna.


I en uppföljande video den 29/8 rapporterar Seaman om hur han utmanat Arianna Huffington, redaktör på Huffington Post, att kommentera fallet, men att hon dittills vägrat svara.


 


Annette Westöö
Comments