Så många generationer har kommit och gått sen det demokratiska experimentet startade, och det enda demokratin har lett till är mer centralisering av makt och mer moraliskt förfall i samhället.


Så rösta inte.


Debattera inte.


Ödsla inte någon som helst energi på politiken, eftersom det bara bidrar till att upprätthålla den rökridå som höger-vänster-skalan är.


Men, om man inte kan göra skillnad genom de politiska kanalerna vad kan man då göra för att skapa ett friare samhälle?


Jo, du kan låta dina handlingar tala för sig själv.


Knepet (som jag tyvärr inte kommer ihåg vem jag hört det av) är att leva som om staten inte finns.


Vad innebär det?


Det innebär att minska och eliminera allt beroende av välfärdsapparaturen genom att: 


Ja, precis som ”svenskar” levt under tusentals år.


För när staten inte längre kan livnära sig på samhällets och handelns livsskraft kommer den falla av som den blodigel den är.


Men nu lever många av oss i Sverige, och att leva som om staten inte finns kan kännas svårt under den svenska regimen som stjäl 70% av din inkomst och utövar en totalitär kontroll över samhället och framför allt över dina barn.


Men… vad skulle hända om fler och fler människor i Sverige helt ignorerade välfärdsapparaten och började lösa sina egna problem inom familjen och inom det lokala samhället?


Vad skulle hända om folk gjorde sig allt mer oberoende av staten?


Eftersom staten lever på att människor är beroende av den så är det inte långsökt att den med näbbar och klor kommer försöka motverka den frihet dessa människor skapar.


Och när den gör det så kommer dess våldsamma natur att komma ut i dagsljuset.


När staten rövar bort dina barn för att du själv kan ge dom en bättre bildning än den fördummande offentliga skolan kan göra…


När staten bekämpar dig för att du vägrar erkänna dess legitimitet eller spela med i deras pyramidspel kallat välfärdsstaten…


När staten med hjälp av det moderna prästerskapet, journalisterna, jagar och hänger ut enskilda individer vars världsbild och åsikter bryter mot de statligt godkända…


När staten dör en långsam död för att svenskar inte längre behöver den…


Då är friheten inte långt borta.


Eller vad tror du?


Daniel Sjöberg 


Texten är återpublicerad med rättigheter från Mises.se