Home    

Vatikanens chefsexorcist död

Fader Gabriel Amorth, vatikanens chefsexorcist, avled i Rom fredagen den 16 september i en ålder av 91 år, rapporterar Lifesitenews.


Amorth grundade International Association of Exorcists och var organisationens ordförande fram till år 2000 då han gick i pension. Han genomförde tiotusentals exorcismer under sina 30 år i tjänst.


Amorth var mycket frispråkig i debatten om ockultism och gjorde många kontroversiella uttalanden. Han har hävdat att ISIS är Satan, att Adolf Hitler och Josef Stalin var besatta, men också att populärkulturen idag är full av spiritualistiska och möjligen även demoniska influenser. Bland annat har Amorth kritiserat Harry Potter-böckerna som en inkörsport till ockultism. Han har också hävdade också att yoga är ett steg mot satanism, eftersom yoga är ett utövande av hinduism som, liksom alla österländska religioner baseras på den (enligt Amorth) falska tron på reinkarnation.


I en intervju för National Catholic Register sade Amorth:


“Människorna har förlorat tron, och vidskepelse, magi, och ouija-bräden  har tagit dess plats, vilket i sin tur öppnar alla dörrar för demoners närvaro.”


 Ingen officiell efterträdare till Amorth har ännu utsetts.


 


Annette Westöö
Comments