Home    

Wikileaks släpper komprometterande uppgifter om Hillary Clinton och IS

Enligt Daily Occupation råder det inget tvivel om att uppgifterna är riktiga.


Julian Assange, grundaren av WikiLeaks, säger i en nyligen släppt video att Hillary Clinton och hennes State Department aktivt beväpnade Islamiska jihadistser, inclusive IS i Syrien.


Det var under Obamas andra tjänsteperiod som Hillary godkände vapenleveranser till Qatar. Landet genomsyrades av Muslimska Brödraskapet, som var vänligt inställda till dem libyska rebellerna. Jag tror inte att det finns bevis på att Hillary kände till vart vapnen skulle skickas sedan. Det är mycket förmodanden och egna teorier involverade verkar det som.


Artikeln i Daily Occupation länkar inte till något material som bevisar att Clinton var medveten om vem som skulle få vapnen till slut.


Hillary Clinton har upprepade gånger förnekat detta också under ed framför the United States Senate.


En tjänsteman på hög nivå kan också begå stora som små misstag. Här begår Hillary två stora misstag på raken i samma affär. Först skickar hon aningslöst vapen till islamister i hopp om att kasta onda statsledare över ända.


Men detta var egentligen Obamas beslut, och han har redan tidigare blivit anklagad för att medvetet ha skapat det enorma misslyckande som Washington förhoppningsfullt men naivt döpte till 'Den arabiska våren'. Det saknas bara offentliggivna Wikileaks-dokument på det. Man kan fråga sig varför. Är det för att Obama ska lämna the oval office snart?


Hennes andra misstag var att ljuga om affären inför senaten. Det ljugs väldigt mycket inom familjen Clinton verkar det som.


Man har rätt att som departementschef eller statsledare att begå ett eller två stora misstag och många mindre misstag under sin karriär. Men man har inte rätt att ljuga om det för medborgarna och demokratiska organ som Senaten.


Redan under George W. Bush finns det exempel på hur rebeller eller al Qaida har kommit över amerikansk tung materiel som var avsedd för den irakiska armén. Var Bush ansvarig? Nej, så fungerar det i den delen av världen. Hur skulle Bush kunna veta det.


Roger M. Klang


Källa: Daily Occupation
Comments