Home    

Mitt Romney kan bli utrikesminister i Trumps regering

Före detta talmannen Newt Gingrich var GOP nominee (Republikanska Presidentkandidatsutnämningen) 2012, men förlorade till Mitt Romney. Det kan vara anledningen till Gingrich kritik.


Newt Gingrich är katolik. Gingrich är positiv till att tron ska spela en roll i det offentliga rummet och anser att USA har blivit alltför sekulariserat. Det kan också vara anledningen till Gingrichs personliga ifrågasättande av Romney, då mormoner inte räknas som kristna av andra än mormonerna själva.


Gingrich sade; “Trump måste ha någon på utrikesministerposten som är mycket tuff och mycket villig att ta sig an utländska ledare.” Gingrich sade på Fox News i tisdags; “Jag kan tänka mig 20 andra människor som skulle vara mer självklart kompatibla med Trumps vision för utrikespolitiken.”


”Jag är inte säker på vems utrikesminister han skulle bli...” Här tar Gingrich ett fult grepp. Han antyder att Romney skulle bli en landsförrädare på posten. I ett land med så starka patriotiska strömningar är detta en ren förolämpning.


”…Och till vilken utsträckning skulle han faktiskt representera den tuffa attityd med ’Amerika först hållningen’ som Trump kampanjade för.” Här återkommer vi återigen till den hyperpatriotiska amerikanska linjen där ingen annan räknas än USA självt.


Den före detta Talmannen tog även upp det att Romney verbalt attackerade Trump under hans kampanj, vilket är sant. Men Trump svarade för sig.


Också Mike Huckabee, som var inne i racet inför 2016 års republikanska valkampanj men hoppade av och stödde Trump, kritiserade Mitt Romneys tidigare verbala attacker på Trump.


Den nyvalde i januari tillträdande presidenten Donald Trump kan komma att utnämna Rudy Giuliani till utrikesministerposten. Men Donald mötte Mitt Romney i ett längre samtal nyligen.


Trump har använt dem gångna veckorna till att möta tidigare kritiker bland politiker. Trumps kampanj har prisat Romney den senaste veckan men har betonat att andra officiella personer också kan komma ifråga för posten som utrikesminister.


 Roger M. Klang


Källor:


CBS News


Time


Outside the Beltway


CNN
Comments