Home    

Geert Wilders reaktion på sin dom


Kära vänner, jag kan fortfarande inte tro det, men jag har precis blivit dömd. För att jag ställde en fråga om marockaner. Medan mängder av marockanska asylsökande terroriserade bussar i Emmen och inte ens blev bötfällda blir en politiker som ställer en fråga om färre marockaner dömd.


Nederländerna har blivit ett sjukt land. Och jag har ett meddelande till domarna som dömde mig: Ni har begränsat yttrandefriheten för miljontals holländare och därför dömt alla. Ingen litar på er längre. Men lyckligtvis är sanning och frihet starkare än er. Och det är jag också.


 Jag kommer aldrig att hålla tyst. Ni kommer inte kunna stoppa mig. Och ni har fel. Marockaner är inte en ras och folk som kritiserar marockaner är inga rasister. Jag är ingen rasist och inte heller mina väljare. Denna mening bevisar att ni domare inte har någon verklighetsförankring.


Jag har också ett meddelande till statsminister Rutte och resten av den multikulturella eliten: Ni kommer inte lyckas tysta ned mig och besegra PVV. Stödet för Frihetspartiet är starkare än någonsin, och det växer varje dag. Det holländska folket vill ha deras land tillbaka och de vill ta hand om sin frihet. Det är inte möjligt att stoppa tillbaka den positiva förändringens ande i flaskan.


Och till folket där hemma säger jag: Yttrandefriheten är vår stolthet. Och så kommer det förbli. Under flera århundraden har vi holländare talat den nakna sanningen. Yttrandefriheten är vår viktigaste ägodel. Vi kommer aldrig låta dem ta vår yttrandefrihet ifrån oss. För frihetens låga brinner inom oss och den kan inte släckas.


Miljontals holländare är grundligt leda på den politiska korrektheten. Grundligt leda på eliten som bara bryr sig om sig själv och ignorerar den vanliga holländaren. Och den sviker vårt land. Folk känner sig inte längre representerade av dessa frånkopplade politiker, domare och journalister som har skadat vårt folk så länge, och som gör vårt land svagare istället för starkare.


Men jag kommer fortsätta kämpa för er, och jag säger till er allihop: tack så mycket. Tack så mycket för allt ert stöd. Det är verkligen överväldigande; jag är er evigt tacksam. Tack för ert enorma och innerliga stöd, jag vet att jag inte är ensam. Jag vet att ni stöttar mig, ni är med mig och ni står orubbligt upp för yttrandefriheten.


Idag blev jag dömd i en politisk rättegång som, precis innan valet, försöker neutralisera ledaren av det största och mest populära oppositionspartiet. Men de kommer inte att lyckas. Inte ens med denna som. För jag talar å miljontals holländares vägnar. Och Nederländerna har rätt till politiker som talar sanning, och på ett ärligt sätt tar upp problemen med marockanerna. Politiker som inte låter sig tystas ned. Inte ens av domarna. Och ni kan lita på mig: jag kommer aldrig att tystas ned.


Och denna dom gör mig bara starkare. Denna skamliga dom som jag självklart kommer att överklaga. Men jag kan berätta för er att jag nu är kraftfullare än någonsin. Och jag vet att vi tillsammans siktar på seger.


Om vi står tillsammans är vi starka nog att förändra Nederländerna.


För att låta våra barn växa upp i ett land de kan vara stolta över.
I ett Nederländerna där vi återigen har rätt att säga vad vi tycker.
Där alla kan gå tryggt på gatorna igen.
Där vi har kontrollen över vårt land igen.


Och det är vad vi står för. För frihet och för vårt vackra Nederländerna.Geert Wilders är medlem i det holländska parlamentet och partiledare för Frihetspartiet (PVV).

Publicerad med rättigheter från Gatestone.  

Comments