Home    

Merkels Regering Fortfarande i Förnekelse

Polisen överlägger vid platsen för lastbilsattacken den 19e december på en julmarknad i Berlin. (Bildkälla: RT videoskärmdump).


Måndagens terroristattack mot en julmarknad i Berlin dödade minst 12 personer och skadade 50 andra. Islamiska Staten tog på sig ansvaret för lastbilsattacken på rekommendation av al-Qaidatidningen Inspire. 


Attacken kan liknas vid den som inträffade den 14e juli i den franska staden Nice, samt otaliga bilramningar som ägt rum i Israel. Nu upplever européer de som israeler lever med varje dag.


Tidigare i år drabbades Tyskland av ett antal ISIS-inspirerade attacker och misslyckade terrorkomplotter. Trots att nästan alla förövare nyligen invandrat från Syrien eller Afghanistan har den tyska förbundskanslern Angela Merkel, som befinner sig mitt uppe i en omvalskampanj, hållit fast vid sitt påstående att det "inte finns något samband" mellan terrorattackerna i landet och den okontrollerade massinvandringen från arabiska och muslimska områden.


Innan valåret vill Merkel och hennes koalitionspartners också undvika ännu ett sexuellt massöverfall – i Köln.


Borgmästaren i Köln, Henriette Reker, stör salt i såren genom att planera en stor föreställning på stadens huvudtorg på den kommande nyårsaftonen. Efter att den noggrant skylts under ett år kommer brottsplatsen nu lysas upp av staden som en del av en multimedia-föreställning.


"Staden har meddelat sina planer om en spektakulär multimedia-föreställning på området som omger den berömda gotiska katedralen i närheten av tågstationen", rapporterade man vid den statliga nyhetssändningen Deutsche Welle.


"Köln kommer att sända ut positiva bilder till världen", säger stadens borgmästare. Det skattefinansierade spektaklet har döpts till "Time Drifts Cologne". "Ljuskonstnären" som leder föreställningen, Philipp Geist, anser att förra årets brottsplats är "en fantastisk plats för en konstinstallation".


Av de beräknade två tusen enbart muslimska män som våldtog, överföll och rånade fler än 1200 kvinnor går nästan alla fria. Ralf Jäger, inrikesminister i Nordrhein-Westfalen, medgav nyligen att "de flesta av fallen kommer att förbli olösta".


Ett beräknat antal på 1800 poliser kommer att vara i tjänst i Köln på nyårsafton, jämfört med de 140 som sattes in förra året. Barrikader har rests i stadens centrum för att hålla folkmassans flöde kontrollerat. Kravallstaket har satts in i stadens historiska katedral och det närliggande området.


Polisen kommer att bemanna observationsplatser och bevaka folkmassan från helikoptrar, och även gruppera ridande poliser samt sex bepansrade fordon för upploppskontroll. "Det kommer inte sparas på något", försäkrade borgmästaren. I ett viktigt valår vill regeringen försvara staden till den sista skattekronan.


Men även innan den kan möta något ordentligt angrepp tyder Merkels förstärkning på allvarliga brister.


Bara några dagar före nyårsafton utfärdade polisunionen i den östra förbundsstaten Thüringen i östra Tyskland ett öppet brev där de beskrev hur lagen och ordningen håller på att raseras som resultat av de ökande invandrarbrotten. "[Ni] överger oss i ett helt och hållet hjälplöst tillstånd till en övermäktig kraft... Men vad är det som förändras? Inget. Istället får man en känsla av uteblivet intresse."


De tyska medierna och politikerna är ovilliga att erkänna den bristande lagen och ordningen som resultat av den ökande invandrarbrottsvågen, och ger sig istället på budbäraren.


Deras senaste måltavla är chefen för den tyska polisunionen, Reiner Wendt. Wendts brott, efter ett antal våldtäktsbrott under december, var att tala sanning. "Brottslingarna utnyttjar de öppna gränserna", sade han.


Ralf Stegner, vice partiledare för Socialdemokraterna (SPD) och ivrig supporter av Merkels "Refugees Welcome"-policy, fördömde Wendts uttalande som "så politiskt vidrigt och dumt det bara kan bli".


Wendt har också attackerats för att ha ifrågasatt de tyska domstolarnas sedvanliga silkehandske-behandling av våldsamma och kriminella "flyktingar". Sven Rebehn, ordförande vid den tyska domarassociationen, kallade Wendt för "den tyska inrikespolitikens Donald Trump" – vilket tydligen är den största förolämpningen en tysk liberal kan komma på nuförtiden.


Merkels regering kan förvandla Kölns centrum till ett ogenomträngligt fort under en eller två dagar, men hotet kommer inte försvinna. Problemet ligger i Ruhrområdet som omger Köln. "Har utlänska klaner förvandlat Ruhrområdet till en no-go-zon?" frågar Tysklands ledande nyhetstidning, Die Welt, bara några dagar innan nyårsafton.


Under tiden rapporterades det att representanter från den arabiska samhällsgruppen sagt till polisen i Ruhrområdet att "polisen kommer inte vinna ett krig mot oss eftersom vi är för många".


Förbundskansler Merkel, Tysklands styrande elit och media kan fortsätta hålla god min inför den okontrollerade massinvandringen från arabiska och muslimska områden, eller tysta ned nyhetsrapporteringen om invandrarbrott, men de kan inte önska bort landets försämrade lag- och ordningstillstånd.


Som den desperate vädjan från polisunionen visar har Merkels regering bestämt sig för att ignorera de brottsbekämpande myndigheternas belägenhet, i alla fall tills vidare. Det bör vara uppenbart även för en oengagerad iakttagare att hennes regering fortfarande inte bryr sig om offren för den egna misslyckade "flyktingpolicyn". Tyskland verkar vara på väg mot ännu ett svårt år.


Vijeta Uniyal 


Vijeta Uniyal är en indisk nyhetsanalytiker som är baserad i Europa.


 


Publicerad med rättigheter från Gatestone
Comments