Home    

Bryt samtidens egoistiska ytlighetsanda!

Det skuldbaserade finanssystemet påverkar inte enbart det ekonomiska läget. Anledningen till att många idag inte ser problemet med finanssystemet är pga att på ytan så matar detta systemet successivt folket med små falska belöningar och förhoppningar. Helt plötsligt har folket ”råd” med saker man bara kunnat drömma om.


Idag sitter folk med miljonvillor, lyxbilar, märkeskläder och annat ytligt nonsens som idag betraktas som status. Det är inte många människor som jag har sprungit på som faktiskt äger något av det de skyltar med.


Mycket ofta är det kopplat till stora lån som är uppdelade på ett längre sikt för att ge en känsla av ”äh det löser sig, bara 500-1000kr i månaden”. Det är just denna känsla som är så farlig och förblindade.


Det är just den känslan som inbillar sinnet att man kan skjuta ifrån sig problemen och klarar man inte att betala så löser det sig alltid för det är en strunt summa.


Många sitter idag i hus som de inte ens äger, i många fall nöjer man sig med att enbart betala räntan. Här kommer samma tankemönster in igen ”huset kostar 5 milj, inte lönt att amortera, bättre att enbart betala ränta och på så viss ha råd med annat kul”.


På samma sätt lurar man in folk till abonnemang och andra avtal, den här lilla summan som har en skugga av enorma avgifter och räntor bakom sig. Människor idag använder samma logik som när man läser privatägda nyheter, man nöjer sig med ytan av det som visas. Nämligen det som kan bekräfta ens egna ha-begär eller känslan av att man har rätt.


Samtidigt som allt detta vansinnet balanseras på ett enda ben, nämligen jobbet man går till varje dag.


Skulle samhället råka ut för fler kriser och folket förlorar sina jobb så kommer alla pelare att rasa som dominobrickor och först då kommer man att få känna på finanssystemets kedjor.


Alla bekvämligheter vi är bortskämda med har gjort folket slappa och ignoranta, man orkar helt enkelt inte att fördjupa sig eller att använda sunt förnuft.


I detta express samhälle vi lever i, där allt handlar om att imponera och glänsa finns det ingen tid för förnuft. Snabba-nyheter, snabba slutsatser, snabba svar, snabbmat, snabba förhållanden etc. hets hets hets.


Det som är så imponerande är hur systemet är konstruerat. Det första många gör efter gymnasiet är att binda sig till studielån. Du formas genom skolorna efter utvald ”kunskap”, där många vansinnes ideologier har lyckats infektera skolsystemet.


När du väl är klar så måste du hitta din roll i samhället, vilket betyder att du måste hålla dig i spåret av allt du lärt dig. Börjar du ifrågasätta el gå emot strömmen så kan du bli utfryst el uthängd. Vilket kommer resultera till att du är skuldsatt utan inkomst. Du måste vara trogen systemet för att kunna få ta del av det.


Du hålls i spåret genom att hela tiden känna att du är skyldig systemet något. Detta berg av skulder byggs på ju längre in i livet du kommer. Till slut har du inga andra alternativ än att lyda och tycka saker du inte ens tror på och den enda fria världen du kan yttra dig på blir bakom en anonym profil på internet, än så länge.


Även media ser till att uppmuntra detta beetende. Givetvis, eftersom median ägs av samma finansfamiljer som gynnas av finanssystemet. Den som tror annat har huvudet i röven.


Därför mycket ofta el nästan dagligen på valfri Bonnier/Schibsted media så kommer ni att få se uppmuntran till sex, konsumtion, ytligheter och karriär-hets. Samtidigt som man glorifierar kända personer till Gudalik nivå. Det är helt absurt hur mycket människor idag avgudar personer på scen eller gubbar i kostym.


Detta har lett till att människan idag strävar efter att hela tiden vilja vara någon annan än sig själv.


Tillsammans med media har man lyckats forma om hela samhällsstrukturen och attityden hos folket. Idag handlar allt om egot och konsumtion vilket i sin tur leder till att folket utvecklar ett enorm ha-begär, kosta vad det kosta. Har man inte råd så delar man upp, tar lån och skuldsätter sig upp över öronen, allt för att impa på samhället att man har lyckats.


Folk är redo att kliva över lik för att göra karriär, vilket resulterar i en enorm falskhet och olika typer av fasader för att kunna spela ut varandra. Man ska synas och höras och syns man inte drar man till med allt möjligt för att få känna doften av bekräftelse.


Hela samhället har idag förvandlats till ett enda bekräftelsesökande, konsumerande och sexuellt-skadat tomt skal. Lever man inte upp till detta så bryter man ihop och vänder sig till läkemedelsbolagen.


Samma bolag som ägs av samma finansfamiljer som startade denna snöbollen från första början.


Tyvärr har detta lett till att denna symptom har smugit sig in bland barnen, vilket resulterar i ett destruktivt beetende i tidig ålder. Där de växer upp empatilösa och hagalna beroende av läkemedel med alla möjliga hittepå diagnoser för att lägga skulden på barnen och inte på samhällsstrukturen i sig.


Föräldrarna är lika knäppa och självupptagna med selfies och sociala medier, i bästa fall använder man barnet som en julgran och pyntar upp på bilder. Det är resultatet när man fokuserar på egot och inte på hjärtat.


Vi lever i en mycket kall tid gällande känslor och medmänsklighet. Ingen lägger märke till folkhälsan idag pga allt annat som händer runt om oss. Folkhälsan är snart på botten och vi lär se fler självmord, attentat, mentala utbrott osv.


Ansvaret ligger på er som är föräldrar, ni skapar framtiden och ni kan förändra framtiden.


Godmorgon Sverige!


Bechir Rabani 
Comments