Home    

Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå

(Svar på artikeln ”Vi gillar inte allt men stödjer KD” (https://www.dagen.se/debatt/pingstprofiler-vi-gillar-inte-allt-men-stoder-kd-1.1185948))I pingstprofilernas artikel skriver ser vi en rad argument för att rösta på KD. Poängen är i korthet att KD har gjort mer gott än ont.


Eftersom författarna inte är politiker, utan profiler inom pingströrelsen, så kommer jag bemöta dem som kristen och inte främst som politiskt aktiv.


Paulus uppmanade församlingarna att utesluta den som lever i synd och inte vill ändra sig, och de flesta kan nog hålla med om att det är en uppmaning som vi inte hörsammar idag. Samboskap är ett exempel på de många obibliska företeelser som har smugit sig in i kyrkan. Man verkar resonera som så att man inte ska vara ”hård” mot någon, ens om det handlar om otukt, för det kan leda till att man tappar medlemmar. Det är just denna typ av kompromisser som vi blir varnade för i bibeln, men trots att vi blir uppmanade gång på gång att inte kompromissa med det som är fel, så gör vi det ändå.


Stefanos valde en för tidig död framför att tona ner sitt budskap. Inte heller Daniel kompromissade, utan satte bokstavligen sitt liv på spel när han fortsatte be som han alltid gjort. Kung Saul däremot valde att inte fullt ut följa Guds uppdrag. Saul gjorde till stor del det som Gud hade krävt av honom, och hans intentioner var säkert i högsta grad goda. Problemet var att han kompromissade med Guds befallningar, och konsekvenserna blev därefter.


Från Jesus uppståndelse till idag har vi fått se frukterna både när kristna valt att bli martyrer, och när de valt att få större inflytande med hjälp av kompromiss. I Kina så räknas över 100 miljoner nu vara kristna, och detta till största del för att de hellre ville bli förföljda, än att gå med i tre-själv-kyrkan som helt enkelt var en kompromissens kyrka.


Vi är kallade att antingen ska vara varma eller kalla, och när vi kompromissar så är vi varken eller.
Vi är också kallade att vara jordens salt, men för varje kompromiss vi gör så förlorar vi lite av vår sälta.


Men på vilket sätt är det då en kompromissa ifall man röstar på KD?


Det första förbund som Gud inrättar det var mellan man och kvinna i äktenskapet. KD anser att det ska vara könsneutralt, detta trots att Gud själv säger att homosexuell utlevnad är något avskyvärt. De ställer sig även bakom att homosexuella par ska få adoptera, vilket förstås är oförenligt med Guds ord.


Det andra förbundet vi ser i Bibeln är Noaförbundet, med regnbågen som symboliserar Guds löfte att aldrig upprepa Noas flod. Denna symbol har HBTQ-rörelsen kapat och gjort till en symbol som oftare förknippas med HBTQ-rörelsen än med Gud. Pridefestivalerna uppmuntrar till det ena perversa inslaget efter det andra. I denna parad har vi tidigare sett KD:s partiledare, och i år har vi även fått se henne vifta med en prideflagga.


Ännu allvarligare blir det när det kommer till budordet ”du skall inte döda”. KD verkar för länge sedan slutat bry sig om det. De var till och med var delaktiga i införandet av abortturism. När vi läser kyrkofäderna ser vi att den tidiga kyrkan jämställde abort med mord. Om de hade rätt, kan vi då med gott samvete kompromissa och rösta på ett parti som ställer sig bakom att ca 150 000 ofödda blir dödade under en mandatperiod?


En röst på Kristna Värdepartiet kanske i nuläget inte leder till att Kristna Värdepartiet får någon makt, men vad är makten värd ifall man måste kompromissa?
Comments